Στην κινητοποίηση για το Βενιζέλειο η Λαϊκή Ενότητα

 Κάλεσμα της Ν. Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής ΕνότηταςAA, στην αυριανή (17/10) κινητοποίηση για το Βενιζέλειο.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Υπό κατάρρευση το Βενιζέλειο – Υπό διάλυση το ΕΣΥ στην Κρήτη

Η N.E. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. – ΑΑ στηρίζει και συμμετέχει στην στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτώβρη 10:00πμ στην πύλη του νοσοκομείου, που αποφασίσθηκε από τη  γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου στο Βενιζέλειο.

Η κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι πλέον οριακή. Αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση Ιατρών να κλείσουν οριστικά τα τακτικά απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία λόγω ακραίας έλλειψης ιατρικού προσωπικού καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους. Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 8 κλινικές λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους ίδιους τους ασθενείς. Ακόμη, το Βενιζέλειο δεν χωράει πλέον ειδικευόμενους ιατρούς καθώς δεν τηρεί τα κριτήρια εκπαίδευσης τους. 

Ο Υπουργός υγείας κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το νοσοκομείο ως ένδειξη στήριξης και η λύση που έδωσε ήταν η τρίμηνη μετακίνηση αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα. Για άλλη μια φορά βλέπουμε την αδιαφορία του Υπουργείου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την υποβάθμιση του ΕΣΥ, στοχεύοντας στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του. 

Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτοφανής καθώς κινείται στην κατεύθυνση της συνολικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και των δημοσίων νοσοκομείων στην χώρα μας και επομένως στην Κρήτη και σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της, το Βενιζέλειο. Ενώ χυδαία είναι και η στάση της κυβέρνησης και των διοικήσεων που όχι απλά δεν νοιάζονται για την κατάρρευση του ΕΣΥ αλλά προχωρούν σε μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδοτήσεις στα δημόσια νοσοκομεία. 

Στηρίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δημοσίων νοσοκομείων και συμμετέχουν στην στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΛΑ.Ε. – ΑΑ, όλους τους Ηρακλειώτες να δώσουν δυναμικά το παρόν και να ενώσουν τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τη σωτηρία του ιστορικού νοσοκομείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί